top of page
Vyhledat

Pačejov přichází nejen se změnou termínu

44. INVELT Rally Pačejov se v letošním roce uskuteční 15.- 17. září. Posun termínu do babího léta si vyžádalo uskutečnění podniku Mistrovství světa Central European Rally, který se pojede poslední říjnový víkend. Vzhledem k tomu, že většina nejen pačejovských pořadatelů bude do tohoto podniku zainteresována, musela INVELT rally Pačejov opustit tradiční podzimní termín. Polovina září slibuje teplejší počasí a delší dny. Změna termínu se však dotkla i stavby tratě. Rally musela někde ustoupit tradičním akcím, což se odrazilo zejména v délce přejezdových kilometrů.

Pořadatelé z AMK Pačejov dělají každý rok anketu napříč startovním polem, aby příští ročník lépe přizpůsobili potřebám většiny posádek. Výsledkem této ankety je například časové zkrácení nedělní etapy, která v loňském roce končila téměř za tmy. Pačejovským pořadatelům se nakonec z formálních důvodů nepodařilo zajistit povolení úplně nového úseku nedaleko Horažďovic. Soutěž se tedy odjede na tradičních úsecích, kdy dvě rychlostní zkoušky budou oproti minulému ročníku změněny. Pačejovští se snaží dělat soutěž na míru nejen posádkám, ale i divákům. Také v letošním roce budou všechna místa pro diváky dostupná zdarma. Pro ty, co si budou chtít soutěž užít s větším pohodlím pořadatel opět připravuje Rally Fans balíčky. V pátek se všichni mohu těšit na shakedown u Velkého Boru, a na večerní předstartovní šou s ohňostrojem. Zejména sobotní etapa bude divácky vděčná. Pojede se osm rychlostních zkoušek, akční divák může shlédnout celou polovinu z nich. Vyvrcholením první etapy bude RZ Muničák, která se pojede ve dvou průjezdech bezprostředně za sebou. Nedělní etapa nabídne jen čtyři rychlostní zkoušky. Bude se však jednat o kultovní čečelovickou zkoušku a neméně náročnou polookruhovou RZ z Klínovic do Chrášťovic. Z jezdeckého hlediska bude druhá etapa určitě náročnější a obstará tak velké finále pačejovské rally.

44. INVELT Rally Pačejov se pojede jako PSG MČR v rally, Autoklub MČR v rally historických automobilů. Po dlouhých letech se v Pačejově nepojede rally pravidelnosti, která dostala nový formát a nelze ji už na klasických rally pořádat. Právě na pačejovských a blovických tratí tato disciplína dělala v devadesátých letech první krůčky. Je velká škoda, že se „pravidelnost“ již při „velké“ rally nemůže uskutečnit. Rally pravidelnosti nahradí soutěž Rally Legend, nebude chybět ani Pohár pořadatele pro posádky a vozidla nezařaditelné do MČR. V těchto dnech byla zveřejněna Zvláštní ustanovení a byl spuštěn přihlašovací systém.

I pro tento ročník našli pačejovští pořadatelé velkou podporu ve společnosti INVELT, která zůstává v roli hlavního partnera rally. Dalším významným partnerem je tradičně Plzeňský kraj, rally významně pomáhá i obec Pačejov a město Horažďovice. Velkou měrou se na financování podniku podílí také samotné soutěžní posádky, kterých se v Pačejově každoročně sjíždí velké množství.


2 112 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page