top of page
Vyhledat

Blatenští opět váleli

Uplynulý víkend byl zatěžkávací zkouškou pro českou rally a pro blatenskou posádku Václav Stejskal – Stanislav Viktora. Pro českou rally znamenal letošní ročník Kowax Valašská Rally ValMez cestu, kterou se má vydat motoristický sport v pandemické době, a nastavil laťku pro opatření, která budou muset další organizátoři dodržet, aby nedocházelo k šíření viru mezi účastníky rally. Pro zmiňovanou posádku znamenal víkend v okolí Valašského Meziříčí velkou výzvu, kde se zbrusu novým autem dokázali opanovat přední příčky kategorie 2WD.

Na začátku jejich dobrodružství neměli nic jisté, protože není snadné v dnešní době zaregistrovat vozidlo, natož to závodní a zároveň není žádnou samozřejmostí vychytat všechny nedostatky na zcela novém autě. I přes to vše ale kluci dokázali, že umí zatnout zuby a dostali vůz a sebe do 100% formy. Díky tomu se mohli v sobotu postavit se svým vozem Renault Clio Rally5 na start první rychlostní zkoušky Hukvaldy a předvést jej české motoristické veřejnosti jako první.

Od prvních metrů ukazovali, že i s vypsanou třídou RC5 se sžili dobře. Úvodní etapa pro ně znamenala konzistentní výkon, který nebyl narušen ani deštěm na poslední RZ sobotního dne. Ve druhé etapě blatenská posádka využila nově nabyté zkušenosti z předchozího dne a stoupali vzhůru ve výsledkové listině. V cíli soutěže jim jejich snaha vynesla celkové 2. místo v kategorii 2WD v rámci MČR a zvítězili ve třídě 9 a RC5. Pomyslnou třešničkou na dortu bylo 22. místo v absolutním pořadí, což s vozidlem z nejslabší kategorie FIA není samozřejmost.

Jsme rádi, že kluci reprezentovali náš Automoto klub Pačejov a hájili i naše barvy v tak náročné soutěži.


437 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page